Норми харчування

   Для визначення якості харчування дітей у закладі дошкільної освіти щоденно проводиться аналіз виконання норм харчування на одну дитину. В Постанові Кабінету Міністрів України від 24.03.2001р. №305 "Про затвердження норм та Порядку органзації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку" у додатку №1 "Норми споживання основних груп харчових продуктів на сніданок, обід або вечерю у закладах дошкілдьної освіти у разі п'ятиденного перебування" визначені частота вживання продуктів харчування, кількість порцій на тиждень, маса нетто порцій харчових продуктів".

 

Виконання норм споживання основних продуктів харчування згідно з примірним чотиритижневим меню при організації триразового харчування.

Найменування основних груп харчових продуктів

Вікова група від

1 до 4 років

Вікова група від

4 до 6 (7) років

Кількість порцій

Норма в грамах

Кількість порцій

Норма в грамах

М’ясо свинини, яловичини

8

360

8

480

М’ясо птиці

24

1080

24

1440

Риба морожена

8

320

8

480

Масло вершкове

60

120

60

150

Рослинні жири (олія)

60

210

60

210

Овочі різні

60

3600

60

4800

Фрукти, ягоди

40

2400

40

3200

Фрукти та ягоди сушені

12

240

12

300

Злакові та бобові

60

4800

60

6000

Соки

8

960

8

1440

Картопля

16

1280

16

1600

Хліб цільнозерновий

40

1200

40

1200

Яйця

8

320

8

320

Молоко та молочні продукти

40

3000

40

3920

Цукор

0

0

60

500

Сіль

60

42

60

60

Чай без кофеїну

8

1,6

8

2,4

Какао

8

40

8

48

 

Ккал

 

1385

 

1700